top of page

Is deelnemen aan een gewone les te moeilijk of te zwaar? Ligt het tempo van andere lessen te hoog? Heb je bijvoorbeeld fibromyalgie, hartproblemen, een blessure?  Is er een andere reden waarom je niet kunt of wilt deelnemen aan reguliere lessen?

Misschien past 'Yoga, lief voor je lijf' dan bij jou. Een les die in een rustig tempo verloopt en waarbij we uitgaan van wat het lichaam  kan. 

Ieder op zijn of haar  eigen manier en tempo. Met bewustwording, ademoefeningen, opwarm oefeningen, verschillende houdingen (eventueel uitgevoerd met behulp van een stoel als je bijvoorbeeld niet lang kunt staan of niet op de vloer kunt zitten), meditatie en stilte.

 

YOGA, LIEF VOOR JE LIJF
Zachte yogales op maat 
YIN / RESTORATIVE YOGA
Meditatief

Yin yoga is een vorm van yoga, waarbij je voor langere tijd (3 tot 5 minuten) in een bepaalde houding verblijft. We beoefenen voornamelijk zittende en liggende asana's, waarbij we het bindweefsel oprekken van een bepaald gebied in ons lichaam en de omliggende spieren zoveel mogelijk proberen te ontspannen. Dit om voornamelijk de rug, heupen en benen flexibel te maken/ houden en om de energiestroom te bevorderen. Fijne manier van yoga beoefenen, wanneer je bijvoorbeeld niet lang kunt staan en/of veel last hebt van je gewrichten. Er wordt gebruikt gemaakt van verschillende hulpmiddelen, o.a. dekens, kussens om de ontspanning zo optimaal mogelijk te bevorderen. 

Wanneer je niet op de grond kunt zitten of liggen kunnen we gebruik maken van een stoel. Vraag naar de mogelijkheden!

Restorative yoga richt zich niet op het bindweefsel maar wel op ontspanning. Bij deze vorm ondersteun je je lichaam zo optimaal en zacht mogelijk. Fijn als je je lichaam helemaal niet wilt belasten. Deze yogavorm wordt niet apart aangeboden maar kan tijdens de yinlessen gedaan worden aangezien de basis van de houdingen en de tijd die je erin verblijft hetzelfde zijn. Lessen waarbij je aandachtig aanwezig bent, elke houding is een meditatief moment.

Hatha yoga is een fysieke vorm van yoga, waarbij verschillende oefeningen lichaam en geest in balans brengen.

Op de in- en uitademing voeren we daarna een reeks houdingen in een bepaalde volgorde uit. Deze reeks warmt het lichaam op en bereid het voor op de staande, zittende en liggende houdingen die erna komen. Een houding kan een aantal ademhalingen vastgehouden worden of houdingen worden door de adem aan elkaar verbonden. Tussendoor is er tijd om na te voelen. Zo kun je ervaren wat een houding of reeks met je doet.

Deze les is zeer geschikt om kennis te maken met yoga.

HATHA YOGA
Afwisselend
YOGALESSEN
 
Tijdens de wekelijkse yogalessen word je begeleid in het tot rust brengen van je geest door te focussen op de adem, het aannemen van verschillende houdingen en een meditatievorm.

Aandachtig aanwezig zijn bij elke oefening en met liefde voor je lijf bewegen vind ik belangrijk zodat je meer bewust wordt van je lichaam en weet hoe het werkt. De oefeningen zijn er voor bedoeld om je zowel je lichaam als geest te trainen, dagen je fysiek uit, geven je meer kracht, maken je flexibel en bevorderen je balans. Energie kan hierdoor beter door je lichaam stromen. Welke vorm je ook kiest, het begin van elke les is hetzelfde. We starten met het bewust worden van het lichaam. Waar bevind zich spanning en wat voelt fijn. Daarop volgen een aantal verschillende ademoefeningen. Ze hebben een kalmerend effect op de geest. Ook het eind van iedere les is hetzelfde. Liggend op je mat of in je doek ervaar je wat de les voor je heeft gedaan met een meditatievorm en enige minuten stilte.

Iedereen oefent op zijn of haar eigen niveau, dat kan de ene dag anders zijn dan de andere. Denk daarbij aan lichamelijk klachten of mentale onrust. Mocht het niet mogelijk zijn een houding uit te voeren dan kan deze aangepast worden, waarbij de essentie van de houding behouden blijft. 
Een les duurt 75 minuten, daarna wordt er nog thee geserveerd. 
Yoga, lief voor je lijf
Yinyoga
Hathayoga

Wil je ervaren welke yoga stijl

 het best bij jou past?

Mail 

yogajufroosendaal@outlook.com

en vraag een proefles aan.

 

 

AERIAL YOGA,
ANTI GRAVITY YOGA
Speels 

 

Deze les kenmerkt zich door de doeken die aan het plafond hangen. Je wordt erdoor ondersteunt, je kunt er in zitten, staan en liggen.

Gewrichten worden ontlast, bindweefsel wordt gemasseerd en de wervels krijgen ruimte wanneer je op z'n kop hangt.Het doek kan ervoor zorgen dat houdingen toegankelijker worden maar zal je ook uitdaging bieden. De opbouw van deze les is hetzelfde als de hatha(flow) lessen. 
De eindontspanning mag je heerlijk zwevend doorbrengen in je hangmat. Meer weten...
EASY AERIAL YOGA
Toegankelijk 
 

De aesy aerial yoga is afgeleid van de aerialyoga maar waarbij je niet ondersteboven gaat hangen. Dus geen stress omdat je bang bent dat dit niet bij je past. Wel alle andere voordelen van oefenen met het doek. Doel van de les is ontspanning. Meer weten...

YINYANG YOGA
Harmonieus

Een combinatie van in- en ontspannende houdingen.
Meer weten

VINYASA YOGA
Uitdagend

Deze vorm van yoga daagt je fysiek uit, geeft je meer kracht en balans, en maakt je flexibeler.
Meer weten

AERIAL YOGA,
KIND & OUDER
Samenwerken
Samen met je kind een yogales volgen in de doeken. Op een speelse manier samenwerken, uitdagingen aangaan en aandacht voor elkaar, 
Meer weten...
SUPYOGA
In de natuur
Yogahoudingen uitvoeren op een Stand Up Paddleboard die ligt in het water is weer eens wat anders. Zoek je balans en voel de elementen van water, wind en zon. En tijdens savasana liggend op je board luisteren naar geluiden van de natuur. Meer weten...
bottom of page