top of page

YINYANG YOGA

Heerlijke balans tussen ontspanning en inspanning.
Alles om ons heen bestaat uit tegenpolen. Zonder licht geen donker. Zonder dag geen nacht. In het Taoïsme, een oude Chinese wijsheidstraditie, worden die tegenpolen yin en yang genoemd. Het yin yang teken staat dus voor de contrasten in ons leven.
De zwarte druppel in het yin yang teken staat voor de yin energie en alles wat donker en meer verborgen is. De witte druppel staat voor de yang energie en de lichtere, meer zichtbare kant van het leven. De een gaat vloeiend in de ander over. Samen vormen ze een eenheid. De één kan niet zonder de ander bestaan.
Wanneer yin en yang in balans zijn in ons leven en in ons lichaam is er sprake van harmonie. Ook wij hebben dus beide nodig. Aan het eind van elke les zullen we een meditatie vorm toepassen zodat je helemaal Zen de rest van je dag kunt vervolgen. 

 
VINYASA YOGA
Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga . Vinyasa staat ook wel bekend als Flow yoga: je kunt het het beste voor je zien als coördinatie van een flow van bepaalde houdingen op de beweging van de ademhaling. De oefeningen vloeien als het ware in elkaar over. Vinyasa betekent dan ook letterlijk ‘dingen in de juiste volgorde zetten’ en ‘verbinding van beweging en ademhaling’.
Aanwezig zijn in elke oefening en door goed te luisteren naar jou lijf beweeg je van de ene houding naar de andere. De oefeningen zijn bedoeld om je zowel je lichaam en geest te trainen, dagen je fysiek uit, geven je meer kracht en balans, en maken je flexibeler. Ook aan  het eind bij deze les zullen we een meditatie vorm toepassen.

Deze lessen worden verzorgt door Karlijn.
Lestijden:
Vinyasa flow yoga
, maandag 9.15 uur
Yinyang yoga, maandag 10.45 uur


Wil je je aanmelden voor een proefles of heb je nog vragen
Stuur dan een mail naar yoga.and.meditation.by.karlijn@gmail.com
 

kARLIJN.png
bottom of page