top of page
YOGA BIJ BURN-OUT
Tijdens deze yoga bij burn-out lessen ligt de focus op yoga. Niet op het informeren wat een burn-out is of waarom je er een hebt gekregen. 
Er wordt rekening tijdens de yogales rekening gehouden met waar jij tijdens een burn-out tegenaan kunt lopen. Hierbij kun je denken aan gewrichtsklachten, pijnlijke/stijve spieren, een verstoorde ademhaling, verminderde concentratie.
 
Wat kun je verwachten tijdens een yogales?
  • Ademoefeningen om tot rust te komen.
  • Oefeningen om ademruimte te maken als je merkt dat je adem hoog zit of veel spierspanning rondom je flanken/ribben ervaart.
  • Lichamelijke oefeningen om spanning in het lijf te verminderen. De oefeningen komen uit de hathayoga, restorative yoga en aerialyoga. 
  • De aerialdoeken kunnen we ook gebruiken om het lichaam zacht te kunnen laten rusten tijdens de eindontspanning. 
  • Meditatieoefeningen
  • Yoga nidra
(Niet alles komt elke les aan bod)!
Je volgt 5 opeenvolgende weken een les en ontvangt na het volgen van je 5e les een link voor een online les. 
In de les is plaats voor 6 deelnemers. De groep wordt expres klein gehouden om zoveel mogelijk rust te bewaren en individuele begeleiding te kunnen geven. 
Houdingen kunnen aangepast worden aan jouw behoeften en mogelijkheden, we willen ontspanning bevorderen en geen doelen nastreven of prestaties leveren. 
Deze les biedt je de ruimte om de gedachtenstroom te kalmeren, even uit je hoofd en contact komen met je lichaam. Te voelen wat je nodig hebt. Het is een moment van bewustwording, in beweging zijn, en bewust ont-spannen.
Een burn-out heb je niet ineens gekregen dus wees je ervan bewust dat je langere tijd nodig hebt om hiervan te herstellen en dat je hierbij professionele hulp bij kunt gebruiken. Judith Puttiger van Opstellers kan je hierbij begeleiden en inzicht geven. Yoga kan een ondersteunende rol bieden om tot ontspanning te komen maar is geen geneesmiddel. 
Dinsdag 11.15 - 12.30 uur
Bijdrage : €55,- (5 lessen in de yogastudio + 1 online yogales)
De lessenreeks start bij aanmelding van 3 deelnemers!
Heb je interesse? Mail yogajufroosendaal@outlook.com
Yogajuf Roosendaal, ontspannen
bottom of page