top of page

ZWANGERSCHAPSYOGA

In de zwangerschapyoga werken we met ademhalingsoefeningen die je kunt gebruiken tijdens de bevalling, aan ontspanning en met aangepaste zwangerschapsyoga oefeningen.

Werken we aan souplesse, conditie, kracht en ruimte in het lichaam met namen in het bekken gebied. Door de ademhaling en de yoga oefeningen kom je meer in contact met je lichaam, je ontdekt de mogelijkheden en de beperkingen en hoe je daar mee om kunt gaan. Je zult ervaren dat jij je zwangere lichaam steeds beter leert kennen en dat je jezelf er veilig in gaat voelen. Als je van nature wat drukker bent, een hogere energie hebt, zal je leren hoe je meer kunt ontspannen, zodat je de zwangerschap en de bevalling beter kunt dragen.

We beginnen de les altijd met het zogenaamde rondje. Tijdens dit rondje is er tijd en ruimte om na te gaan hoe het met iedereen gaat, we kunnen elkaar stimuleren, inspireren met tips en we kunnen elkaar steunen waar nodig. Het zwanger zijn is echt heel erg wonderbaarlijk en heel mooi, maar het komt nog al eens voor dat je dit echt niet zo kunt ervaren, dan kan dat steuntje in je rug uit de groep heel welkom zijn. De lessen kunnen je ook meer het zwanger zijn gevoel geven, door het samen bezig zijn in de lessen met je zwangerschap en je bevalling, zal je het steeds minder als abstract beleven. Bovendien zijn de lessen niet alleen erg gezellig en waardevol, veel vrouwen ervaren het ook als een rust moment in de week, een moment voor zichzelf. Je krijgt gedurende de lessen steeds meer kennis over wat er gebeurt en wat er kan gebeuren, hierdoor krijg je steeds meer vertrouwen in de bevalling. We werken dus samen aan een positieve instelling die je enorm kan stimuleren. Iedere zwangerschap en bevalling is uniek en iedere zwangerschap is, hoe wonderbaarlijk en soms als een echt wonder nog gekomen, een normaal iets. Maar het is ook een zware klus, emotioneel en fysiek. Je zult tijdens de bevalling instinctief je eigen weg gaan, maar je zult ook merken hoe uitermate zinvol het is geweest dat je bepaalde vaardigheden hebt geleerd.

 

We hebben in overleg, om de vijf weken een partner yoga avond. Tijdens deze avond leren de partners hoe ze je kunnen ondersteunen voor tijdens en na de bevalling. Het zijn gezellige bijeenkomsten waarin al de tips en tricks en ademhalingsoefeningen behandelt worden.

De zwangerschap lessen hebben een open structuur dus het is geen cursus van les 1 tot les 10. Je kunt dus ieder moment van je zwangerschap in stromen. De ervaring laat zien dat de meeste vrouwen beginnen rond de 18de week, maar het kan natuurlijk ook eerder of later net gelang je behoefte is.

Er is een 10 en een 20 lessen kaart. De les kaart is een jaar geldig.  Je kunt ook de lessen op je kaart verzilveren voor zwangerschap massage en babymassage. Mocht het zo zijn dat je nog lessen over hebt na je bevalling en de babymassage, kan je ze altijd bij mij verzilveren voor een activiteit naar keuze.

Als je bij kraam centrum DAT bent krijg je een korting van 25% op de 20 lessenkaart. Je kunt een deel bij je zorgverzekeraar declareren, hoogte van de declaratie hangt af van je pakket.

Ik wens je een mooie zwangerschap toe, en ik zie je graag in een gratis proefles.

 

10 lessen kaart 95,00

20 lessen kaart 160,00 met 25% korting 120,00

Docente: Anja Maas
Dinsdag: 18.15 - 19.30 uur
Donderdag 19.00 - 20.15 uur
Heb je interesse? Mail info@studiolagente.com
Zwangerschapsyoga, Yogajuf Roosendaal
bottom of page